Farsbrød med bacon og æg

Sværhedsgrad: Middel

Tilberedningstid: Ca. 1½ time

Ingredienser:

1 kg hakket kalv og flæsk
5 æg
8-10 skiver bacon
2 løg, finthakket
5 spsk rasp eller 1½ dl hvedemel
3 tsk salt
2 tsk peber

 



Start med at koge 4 æg – behold det sidste til farsen. Tag dem af varmen efter et minut , men lad dem ligge i kogevandet i ca. 10 min. Kom herefter kødet, løgene, det sidste æg, rasp/hvedemel, samt salt og peber over i en skål og ælt indtil farsen har fået en god og fast konsistens.

Bred halvdelen af farsen ud på et ark bagepapir ca. 25 x 10 cm. Pil æggene forsigtigt og placer dem på langs af farsbrødet. Bred den anden halvdel af farsen ud på samme vis, dæk henover æggene og saml siderne forsigtigt. Læg slutteligt baconskiver på tværs af farsbrødet.

Kom det formede farsbrød i et ildfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 50-60 min, og lad det herefter hvile en 5 min inden servering.

 

Tilbage til forsiden – farsbrød