Fedtfattig farsbrød med krydderurter

 Sværhedsgrad: Nem

Tilberedningstid: ca. 1½ time

Ingredienser:

500 g hakket oksekød (fedtfattig)
500 g hakket lammekød (fedtfattig)
bladene fra 1 plante basilikum
ca. 20 kviste frisk timian
ca.3-4 kviste frisk rosmarin
1 bundt kruspersille
7-8 stykker soltørrede tomater
2 løg
2 æg
2 dl hvedeklid
2 tsk salt
2 tsk peber
1 spsk olivenolie
 


Start med at skylle alle krydderurterne og kom dem i en blender sammen med løgene og de soltørrede tomater. Blend det meget meget fint – massen skal have en pesto-lignende konsistens. Kom herefter blandingen over i en stor skål og tilsæt kød, æg, hvedeklid, salt og peber samt olivenolie. Ælt farsen i nogle minutter indtil den har fået en fast konsistens. Form herefter farsen som et brød og læg den i et ildfast fad. Det fedfattige farsbrød bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 45-55 min eller indtil kødsaften er klar. Lad den efterfølgende hvile i 5-10 min inden den serveres.

Tips: Det fedtfattige farsbrød kan med fordel serveres sammen med salat bestående af finthakkede tomater, rødløg, basilikum og olivenolie.